Shutterstock 609086588

Circulaire stappen

Welke circulaire stappen heeft Micothon gemaakt?

Het pleksgewijs aanpakken en verdelgen van plagen in plaats van volle veld behandeling geeft een enorme vermindering van gebruikte middelen.

Sommige van onze machines zijn al meer dan twintig jaar oud, maar draaien nog steeds als nieuw. De basis is stevig roestvrijstaal en slijt onderdelen kunnen we vervangen. We zorgen dat nieuwe onderdelen uitwisselbaar zijn met vrijwel alle modellen.

Door al bij het ontwerpen goed na te denken en rekening te houden met bestaande modellen kunnen we bijna alle bestaande machines upgraden. De levensduur van de machines kan daardoor enorm verlengd worden.

Ook hergebruiken we oude machines. We halen ze uit elkaar en kijken wat we opnieuw kunnen gebruiken. We passen de nieuwste technieken toe om ze zo goed mogelijk te laten werken.

De onderdelen die we niet kunnen hergebruiken worden gerecycled. Materiaal bij materiaal, de olie uit de overbrenging kasten, de kabels apart, en in algemene zin proberen zo min mogelijk afval te maken.

Hiernaast denken we veel mee met de klant om zo een goede oplossing te vinden voor hun specifieke probleem.

Micothon circularity large

Welke circulaire stappen wil Micothon nog zetten?

We zijn van plan een internationaal netwerk van monteurs te creëren. Momenteel reizen onze monteurs de wereld over om machines te installeren of te onderhouden.

Daarnaast streven we ernaar om onze technologie voor het op afstand monitoren van onze machines uit te breiden naar meer modellen. Dit maakt het mogelijk om machines vanaf een afstand te controleren en te analyseren, waardoor een bezoek aan de klant niet altijd noodzakelijk is. Dit zal ook een nauwkeuriger timing voor het vervangen van slijtage-onderdelen mogelijk maken.

Circulair zijn is voor ons geen marketingtruc. Onze klanten zijn zich ervan bewust dat we machines van zeer hoge kwaliteit leveren, en circulariteit beschouwen we als een waardevolle toevoeging.