Micothon Sierteelt 1106746787

Sierteelt

Gezonde en gave bloemen en planten produceren met zo min mogelijk gebruik van chemische middelen

Micothon IPM IMG 1546

In de sierteelt is een van de grote uitdagingen om in de dichtere gewassen te zorgen voor maximale gewasindringing. Hiervoor zijn vooral de Mico spray luchtondersteunde spuittechnieken een effectieve oplossing.

Bij het bestrijden van insecten in de sierteelt gaat het in vrijwel alle gevallen om de vraag hoe je bij de insecten komt. Naast luchtondersteunde spuittechnieken is de inzet van Mico Air insecten afzuigtechniek een oplossing, waarbij de plaagdieren met gebruik van high performance tangentiële ventilatoren worden opgezogen.

Mico Spray precision

Pleksgewijs spuiten

In de sierteelt komen aandoeningen vaak pleksgewijs voor. Door deze brandhaarden met medewerking van een scouter in een eenvoudig te gebruiken spreadsheet te zetten, weet de Micothon spuitmachine waar wel en waar niet gespoten moet worden. Ook kun je pleksgewijs bepalen of je meer of minder middel wil gebruiken. Op deze manier kan er specifiek en precies gespoten worden, en is er flinke besparing op middelen.

Mico Light Roses

UVC in rozen

Veel rozenkwekers werken met UVC voor het voorkomen en bestrijden van meeldauw. Door dagelijks met UVC te belichten wordt een groot percentage van infectie voorkomen en wordt het gebruik van middelen tot wel 90 % gereduceerd.

Bekijk de Micothon technologie voor de sierteelt in de praktijk

Meer informatie over onze machines?

Neem dan contact met ons op!