Mico Light P9160024

Mico Light

Schimmelbestrijding op basis van lichttechnologie, zonder gebruik van chemische middelen

Mico light flora uvc

UV-stralen maken deel uit van het natuurlijke zonlicht en zijn grotendeels om ons heen op een zonnige dag. Een van de golflengten van de UV-stralen (de UVC-golflengte) doodt virussen, bacteriën en schimmels. Deze eigenschap kan gebruikt worden voor UVC-desinfectie en is een veelgebruikte technologie in de voedings- en medische sector.

Micothon ontwikkelt en produceert mobiele en stationaire oplossingen die schimmels kunnen controleren en doden op groeiende planten in kassen.

Mico Light past naadloos in Greenhouse IPM 2.0

Mico Light P9160123

UVC-systemen zijn kosteneffectief en milieuvriendelijk. Vele duizenden toepassingen zijn vandaag de dag in gebruik om water te desinfecteren voor miljoenen mensen over de hele wereld. Ultraviolette technologie krijgt veel aandacht van consumenten, het bedrijfsleven, de academische wereld en de overheid. De afwezigheid van chemicaliën maakt het een veilige en groene technologie.

UVC lichtbehandeling blijkt ook zeer effectief te zijn in de glastuinbouw en draagt sterk bij aan de wens van de samenleving om het gebruik van chemicaliën in de tuinbouw verder te reduceren. Reden genoeg voor Micothon om als specialist op het gebied van gewasbeschermings technologie diverse effectieve toepassingen voor de glastuinbouw te ontwikkelen, passend in de Greenhouse IPM 2.0 visie van Micothon.

Met Mico Light biedt Micothon inmiddels een breed assortiment oplossingen op het gebied van UVC lichtbehandeling van diverse gewassen in de glastuinbouw.

Bekijk de Mico Light technologie in de praktijk

Mico Light P9160024
Mico Light P9160082
Mico Light Top