Mico Air header

Mico Air

Insectenbestrijding op basis van luchttechnologie, zonder gebruik van chemische middelen

Mico air 1

Voedsel verbouwen zonder chemicaliën is een droom die langzaam werkelijkheid wordt voor veel tuinders. Een van de beschikbare technologieën is de extractie van insecten met een zuiger.

Het is een beproefd systeem om vliegende insecten te bestrijden. De technologie wordt bijvoorbeeld gebruikt bij jonge planten. Met de krachtigere systemen is het ook mogelijk om insecten uit grotere planten te zuigen.

Mico Air in groenteteelt

Duurzame gewasbescherming in tuinkers

In samenwerking met Koppert Cress en De Vette engineering, in Nederland ontwikkelde Micothon een speciale Mico Air toepassing om vliegende insecten in tuinkers te bestrijden.

Mico Air in sierteelt

Mico air 2

Duurzame en effectieve gewasbescherming tegen Sciara

Voor het verwijderen van Sciara, is een Micothon wagen gebouwd met een afzuigkap van vier kappen en ventilatoren die vier rijen met bloemen met een totale breedte van 8 meter kan behandelen. Door de volautomatische dagelijkse behandeling worden de insecten gemakkelijk bestreden zonder het gebruik van pesticiden. De technologie is succesvol en biedt veel mogelijkheden in de glastuinbouw.

Voor de vermeerdering van jonge planten is het vooral belangrijk om vrij van schadelijke insecten te beginnen. Automatische extractie door zuigen is een zeer aantrekkelijke manier om deze kwetsbare planten te beschermen tegen vliegende insecten zonder chemicaliën.

Bekijk de Mico Air machines in de praktijk