Shutterstock 1435754705

Gewasbescherming

Shutterstock 609086588

Onze visie op gewasbescherming

In de glastuinbouw is het streven naar minimaal gebruik van chemische middelen een voortdurend proces. De benadering van Integrated Pest Management (IPM) heeft als doel gewassen op een economisch verantwoorde manier te beschermen door middel van een combinatie van beheer en methoden. In onze visie speelt technologie daarbij een cruciale rol.

Icon light
Icon air

Licht en lucht als nieuwe technologie

Op het gebied van IPM technologie heeft Micothon diverse nieuwe technieken ontwikkeld, waardoor de glastuinbouw niet langer afhankelijk is van traditionele spuittechnieken. Naast de continue ontwikkeling van spuittechnieken, hebben wij nieuwe systemen ontwikkeld gebaseerd op licht- en luchttechnologie.

IPM technology 2 0

Integratie van technieken

De integratie van spuit-, lucht- en lichttechnologie biedt de glastuinbouwsector diverse mogelijkheden om IPM-doelstellingen nog effectiever te realiseren. Als pionier op het gebied van glastuinbouw gewasbeschermings-technologieën heeft Micothon het Greenhouse IPM 2.0 model ontwikkeld. Dit model stelt de glastuinbouwsector in staat om per situatie te evalueren welke combinatie van technologieën het beste economische resultaat oplevert.